Alternatív termékek

Az alternatív termékeik csúcskategóriás borászati megoldást kínálnak a tölgyfa aromájának a borba juttatásához. A tölgy-bor kölcsönhatások kutatásai lehetővé tették, hogy olyan termékeket hozzanak létre, amik különböző katergóriájú borok esetén használhatóak. 

Ezek a termékek (ŒNOSTICK®ŒNOSTAVE®ŒNOBLOCK®,  ŒNOFINISHER® and ŒNOFIRST®) ugyanazokból a válogatott tölgyfákból készülnek, mint a hordók. és ugyanúgy proaktív érlelésen esnek át gyártás előtt. Mindegyik más-más stílust kölcsönöz a végterméknek. 

ŒNOSTICK®

Különböző tölgyfa fajok precíz kombinációjából származnak, amik speciális érlelésen és égetésen estek át. Ez az egyedülálló borászati eszköz biztosítja a megismételhető/reprodukálható komplex érzékszervi profilt.

ŒNOSTAVE®

A borászati dongák lehetőséget nyújtanak a borászoknak, hogy boraikat komplex tölgyfa aromákkal töltsék meg. Ezzel a minőségi eszközzel helyettesíthető a hordóban történő érlelés. Az aromák és a tanninok lassan és alaposan válnak ki, ezért kiegyensúlyozottan, finoman árnyaltan jutnak be a borba, attól függően, hogy milyen fajta tölgy volt az alapanyag ill. milyen pörkölésen esett át. Az új termékben az ŒNOSTAVE® COLLECTION megtalálhatóak a különböző profillal és potenciállal rendelkező tölgyfák. Az aromás profil megfizethető áron elérhető és reprodukálható.

ŒNOBLOCK®

Ezen sorozat fejlesztésénél az volt a cél, hogy a tölgyfa finom árnyalatait és komplexitását optimális mértékben juttassák kifejezésre. Biztosítja a rendszeres, precíz érzékszervi profilt,

ŒNOFINISHER®

Egyedi formájuknak köszönhetően az Oenofinisher fa brikettek a tölgy chipsek kivitelezésében áttörő innovációnak számítanak. Optimális kezelési és tárolási tulajdonságainak köszönhetően ez a chips család rekord idő alatt finomíthat a bor érzékszervi profilján. Továbbá a borászok értékes eszköze lehet, segítve őket a fa porának minimálisra csökkentésében.

• Tölgyfachips a borok és más szeszek gyors kezelésének érdekében (1-3hét)
• A kompakt kiszerelés megkönnyíti a tárolást és a használatot, miközben minimalizálja a tölgy porának belégzését
• A bor hatékony és biztos erősítése fogyasztás előtt

ŒNOFIRST®

The OENOFIRST® sorozat 2 modellt tartalmaz, amik hatékonyan tudják befolyásolni a bor stílusát az erjesztés során. A kompakt méret egyszerűvé teszi a használatot és a tárolást és minimalizálja a tölgy porának belégzését. Mivel a bor tulajdonságai már a borkészítés legelső szakaszától formálódnak, az OENOFIRST alkotórészei a legkiválóbb válogatott tölgyekből származnak és a „ Haute Futaie” nevű érlelési folyamaton esnek át. A nyersanyag minőségét szigorúan ellenőrzik a gyártás minden szakaszában, garantálva ezáltal a pontosságot és a szabályosságot.